Çağa Ayak Uydurun: Dijital Reklam

  • 02 Mart 2023

Her şey büyük bir hızla dijitalleşiyorken reklam ve pazarlama stratejilerinin aynı kalması beklenemez. Sektördeki sanayicilerin neredeyse hepsi bu alandaki değişim ve yenilenmenin farkına vararak reklam ve pazarlama etkinliklerine “dijital reklamcılığı” da dahil ediyor. Dijital reklamlara gerekli değeri vermeyen sektör sahipleri pazara girmekte büyük bi zorluk yaşayacaktır. Dinamik ürün yapısının egemen olduğu pazar rekabetinde; ürün, kalite ve fiyatlar arasında çok önemli farklar kalmadı. Dolayısıyla müşterinin ulaşmasını beklemek yerine müşteriye ulaşmanın, üretilen veya satılan ürünün bir mecburiyet haline dönüştüğünü göstermeyi hedeflemek zorundayız.

Dijital Reklam Nedir?

Dijital reklamcılık; İnternet pazarlaması veya internet reklamcılığı olarak da tanımlanabilir. Dijital reklam şirketleri, tüketicilere tanıtım, içerik ve reklam sunmak için internet ortamını kullanmaktadırlar. Pazarlamanın çevrimiçi internet üzerine taşınmış versiyonudur. Bu mecrada satılan ürüne dokunup incelemek yerine resimleri ya da videoları incelenebilir. Dijital reklam; e-posta, sosyal medya, arama motorlarında online reklam, mobil ve masaüstü için web sitelerinde banner olarak çeşitli şekillerde üretilen içerikleri yayınlama şekillerinden biridir.

e-ticaret

E-Pazarlamada Dijital Reklam Stratejilerinin Önemi Nedir?

İnternet dünyası içerisinde sadece belirli bir kitleye, kişiye veya alana hitap edemezsiniz. Çevrimiçi internet dünyası ile dünya çapında yer alan bütün internet kullanıcılarına ulaşabilirsiniz. Hedef kitle olan müşterilere ulaşmak dijital reklamcılık sayesinde oldukça kolaylaşıyor. Dijital reklamcılık; müşterilere etkili yazılar, görseller, videolar vb. tanıtımlarla ürünü detaylı ve daha az maliyetli tanıtımlar sunulabilir. Dijital reklamcılık, diğer reklam türlerine göre daha kolay dikkat çekebilir ve daha hızlı bir satış gerçekleştirebilir. Ürün tanıtım ve bilinirliği geniş kitleler içerisine yayılacağı için satışlarınız da etkili dijital reklamcılık yöntemleri kullanılarak kısa zaman içerisinde artabilir.

Dijital medyayı en doğru biçimde nasıl kullanırım?

Dijital medyanın en doğru biçimde kullanımının henüz sağlam ve doğru stratejisi mevcut değil. Dijital reklamda Google adwords reklamlarından sosyal medya etkileşimlerine, haber sitelerinden dijital portallara kadar reklam uygulanabilecek birçok alternatif var. Kurumsal yapınız ve mali gücünüz yüksek düzeyde ise işiniz nispeten daha kolay. Doğru bir analizle pazarlama ekibiniz, en uygun dijital portal ve internet sitelerinde nasıl bir yol izleneceği konusunda doğru verileri sağlayabilir. Profesyonel bir dijital reklam ajansı tüm mecralarda kullanılacak doğru materyalleri oluşturur ve düzgün stratejilerle marka değerini yükseltmeyi hedefler.

googlereklam

Google ADS ve Google SEM Reklamları

Son dönemlerde e-ticaret pazarının olmazsa olmazı haline gelen arama motoru optimizasyonu sayesinde dijital reklamların ürün için önemi artmıştır. Arama motorları internet siteleri için en çok önemsenen ögelerindendir. Arama motorlarında aratılan kelimelere göre yapılacak reklam çalışmaları sayesinde hedef kitleye daha etkili bir dille ulaşılabilir. SEM çalışmaları ülkemizde Google aramalarına yönelik olarak oluşturulan reklam çalışmalarının en önemlisidir ve kullanımı daha çok Google Adwords ile birliktedir.


Google Adwords (Google ads) kelime bazlı özgün bir reklam çalışmasıdır. İçerikleri daha çok metinler üzerine oluşturulan reklam çalışmaları olarak karşımıza çıkar. Google Ads reklam biçimi, anahtar kelimelerin uygun başlıklar içerisinde kullanılması üzerine oluşturulur. Bu sayede site ziyareti oranına göre tarafınıza ödeme yapılır.

SEM ve SEO Çalışmalarınızı Birlikte Yürütün

Etkili Google SEM çalışmaları gerçekleştirmeniz gerektiğini söylemek doğru olur. SEO çalışmalarınız da aynı şekilde ürün ve hizmetinizi tanıtmak için oldukça önemli bir yere sahiptir. SEM çalışmaları ücretli olan bir arama motoru hizmeti iken SEO çalışmaları tamamen web sitenizin içerikleri üzerinden gerçekleştireceğiniz tamamen doğal teknikler sayesinde daha geniş bir kitleye ulaşmak mümkün olur. SEM ve SEO çalışmalarını aynı anda yürüterek web siteniz için başarılı geri dönüşler sağlayacak arama motoru reklamlarını gerçekleştirebilirsiniz.

sosyalmedya

Sosyal Medya Reklamları

Sosyal medya günümüzde internet kullanıcısı herkes tarafından tercih edilen yazılı ve görsel platformlardır ve bu platformlar içerisinde pek çok ürüne kuruluşa, hizmete ve bilgiye ulaşmak mümkündür. Sosyal Medyanın gittikçe popülerleşen ve daha sık kullanılan bir platform haline geldiği herkes tarafından kabul ediliyor. Bu nedenle özellikle e-ticaret sektörü içerisinde yer alan iş sahipleri tarafından da sosyal ağlarda kullanılan reklamların gerekli hale geldiğini söylemek mümkün olabilir. Ülkemiz içerisinde en çok kullanılan sosyal medya alanları; Facebook, twitter, instagram, snapchat, youtube vb. olarak sıralamak mümkün olabilir. Bu alanlar içerisinde en sık tercih edilen reklam çeşidi ise platformun kendi sağladığı dijital reklam imkanları haricinde bu platformlar içerisinde tanıtım işlerini yürüten kişiler ya da profesyonel reklam ajansları tarafından yapılan tasarımlar aracılığıyla ürününüzün veya hizmetinizin tanıtılması mümkündür.

Ne aramak istersiniz?