Küçük İşletmelerde SEO İçin Blog Yazılarının Önemi

  • 16 Mart 2023

Blog yazıları; insanların deneyimlerini, fikirlerini ve duygularını internette paylaştığı bir hobi aktivitesi olarak ortaya çıktı. Ama zamanla evrilerek markaların içerik pazarlama süreçlerinin, yani ilgi çekici içeriklerle kullanıcılarda fark oluşturmak için yürütülen pazarlama çalışmalarının, önemli bir kısmı haline geldi. Adgager’ın yaptığı bir araştırmaya göre; doğru içerik pazarlama stratejisi ile 3 kat daha fazla potansiyel satış tekniği üretilebileceğini ve içerik pazarlama stratejisi kullanan işletmelerin diğerlerinden 6 kat daha fazla geri dönüş elde ettiğini gösteriyor. Günümüz işletmeleri arama motoru sonuçlarını iyileştirmek, potansiyel müşteri çekmek ve markalarının tanıtım ve pazarlamasını yapmak için blogu çok değerli bir kaynak olarak kullanmaktadır.

blogyazıları

Küçük İşletmelerde SEO İçin Blog’un Önemi

İşletmenizin internet sitesinde SEO için neden blog yazmalıyım düşünceniz olabilir. Ancak internet kullanıcılarının yüzde 77’sinin blog okuru olduğunu düşünürsek, işletmenizin web sitesine blog eklemek ulaşacağınız müşteri kitlesinin artırmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, işletmeniz için blog yazmanın diğer faydaları şöyledir:

  • Blog sayfası SEO’ya (arama motoru optimizasyonu) katkı sağlayacaktır. Arama motorları mevcut ve potansiyel müşterileriniz için faydalı içerikler ürettiğinizi bilmek ister ve bunu sonuç sayfalarında sitenizi daha yukarıya taşıyarak ödüllendirir. Arama motorlarında arama yapan kullanıcıların yüzde 34’ünün sıralamada karşılarına ilk çıkan sayfaya tıkladıklarını göz önünde bulundurursak, blogunuz web sitenizin potansiyel müşterilerin karşısına çıkmasına yardımcı olacaktır.

  • Blog yazmak aynı zamanda iş alanınızda uzmanlaşmanıza da yardımcı olacaktır. Bu da mevcut ve potansiyel müşterilerinize alanınızda ne kadar bilgili olduğunuzu görecektir.

  • Blog yazarak bilinirliğinizi ve güvenilirliğinizi de pozitif yönde artıracaktır. İçerikleriniz alanınızda uzman olduğunuzu kanıtlar nitelikte olabilir ama kullanıcıların size güvenmelerini de sağlamalısınız. Potansiyel müşterileriniz içeriklerinizi inceledikçe sizi daha iyi tanıyacaklardır; sizi sevme ve güvenme olasılıklarını artırarak sizden alışveriş yapma ihtimallerini de artırırsınız.

Blog içeriklerinin işletmeniz için faydalı olduğu bir kaçınılmaz bir gerçektir. HubSpot’un yaptığı bir araştırmaya göre de blogu olan işletmelerin aylık potansiyel müşterileri, olmayanlara oranla yüzde 126 artış gösteriyor. Peki, blogunuzu potansiyel müşterinizi çekebilmek için nasıl etkili bir şekilde kullanabilirsiniz?

1- En çok ilgi çeken yazılarınızı belirleyin.

Blog içerikleri yazmak müşterilerinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır. Çünkü blog, müşterilerinizin ne tür içerikleri beğenip ne tür içerikleri beğenmediğini belirlemenize yardımcı olacaktır.

2- İçerik kalabalığından sakının.

İnternette istemediğiniz kadar çok içerik var. Bazen kaliteli olanların bile diğerlerinden ayırt edilmesi zor olabiliyor. İçerik kalabalığından sakınmak ve ideal kitlenize ulaşmak için blogunuzu kullanıcılara en iyi hizmet veren konularda yoğunlaştırın, her zaman yardımcı bir tavrınız olsun ve kişisel sesinizi kullanın.

3- Potansiyel müşterilerinizin görüşlerinden faydalanın.

İşletmeniz için yapabileceğiniz en iyi şey potansiyel müşterilerinizi belirlemektir. Örneğin potansiyel müşterilerinizin 35-44 yaş aralığında, evli, mutfağını yenilemek isteyen kadınlar olduğunu düşünüyorsanız; bu kategorideki insanlarla iletişime geçin.

4-Müşterilerle iletişim kurun ve süreklilik sağlayın.

Blog yazılarınızı okuyan kullanıcıların bilgilerini alarak bir iletişim kanalı oluşturabilirsiniz.Neyin işe yarayıp neyin yaramadığı hakkındaki görüşlerini alın. Hatta sizinle çalışmaya başlamadan önce “keşke bilseydim” dedikleri bir şey olup olmadığını sormak da iyi bir fikir olabilir.

webiçerikleri

Blogunuz, kendinizi alanınızda uzman olarak konumlandırmak, mevcut ve potansiyel müşterilerinizi anlamak, onlarla iletişim kurmak ve kurduğunuz iletişimi devam ettirmek için değerli bir araçtır. Müşterilerinizle olan iletişiminizi devam ettirerek onları devamlı müşteriye nasıl döndüreceğinizi daha iyi anlamanın yanı sıra, potansiyel müşterileri sizden hizmet alan insanlar haline dönüştürme sürecini nasıl hızlandıracağınızı da öğrenebilirsiniz.

Ne aramak istersiniz?