SMM Panel Nedir? SMM Panel API

  • 09 Mart 2023

SMM Panel, sosyal medya yönetim uygulamaları olarak bilinen sitelerin panel sistemlerine verilen genel addır. SMM tam anlamıyla Sosyal Medya Yönetimi anlamına gelmektedir. (Social Media Management). Bu anlamda hizmet faaliyetleri veren pek çok site kullanıcılarına panel hizmeti sunmaktadır. Panel içeriğinde yönetimle ilgili bir çok başlık yer almaktadır;

* Beğeni işlemleri.

* Takipçi gönderimi.

* Diğer etkileşim türleri ve işlemleri.

* Toplu izlenme etkinlikleri.

* Hesap yönetim ve kontrol işlemleri

sosyalmedyaapı

Söz konusu sosyal medya olunca akla ilk olarak Twitter, Instagram ve Facebook gibi platformlar gelmektedir. Ancak panel hizmetleri genel olarak bu platformlarla da sınırlı değildir. YouTube, TikTok ve az da olsa Pinterest, Tumblr gibi platformlar için de hizmetler veren siteler ve şirketler bulunmaktadır.

Hizmetlerde genellikle adlarını duyduğumuz ‘Organik Takipçi’, ‘Bot’, ‘Garantili’ gibi kelimeler bulunmaktadır.

Organik Takipçi: aktif olarak kullanılan sosyal medya hesaplarının kendi istekleriyle takip ettiği durumda oluşur. Genel olarak çekilişle veya aktif ve istenilen içerikleri üreten hesapları takibe alan takipçilere verilen isimdir.

Bot Kullanıcı: Algoritmanın açıklıklarını kullanarak otomatik açılmış ya da pasif kullanıcılar tarafından kullanılan hesaplara verilen isimdir. Bot kullanıcılar genellikle 3. Parti uygulamalarla da istemsiz olarak gelebilirler.

Garantili Satış: Takipçi, beğenme sayısı ya da izlenme sayılarında yaşanabilecek eksilere karşılık tekrardan artış garantisi verilen hizmet türüdür.

SMM Panellerde API Ne Anlama Gelir?

API (Application Programming Interface), kodlu programcılık ve web tabanlı uygulamalarda ismi çokça geçen bir kavramdır. Türkçesi ise Uygulama Programlama Arayüzü olarak ifade edilir. API sistemleri yazılım ve bilişim uygulamalarında iki sunucu arasındaki uzaktan bağlantıları sağlayan sistemlerdir. Bu sistemin kullanıldığı bir çok alan bulunmaktadır, ancak söz konusu SMM Panel olunca çok daha sık kullanıldığını söyleyebiliriz. Örneğin; bir panel kurarak öne çıkmayı hedefliyorsunuz ve elinizde çok sayıda kullanıcı var. Bu evrede API sisteminizi aktif hale getirerek sitenizin ‘toptancı’ sitelerine de hizmet vermesini sağlayabilirsiniz. Tersi durumlarda sosyal medyayla entegre olmanıza gerek kalmadan, aracılık hizmetiyle kazanç sağlayabilirsiniz. İşte bu otomasyon sistemini sağlayan ufak bağlantılar API ile sağlanmaktadır.

SMM Paneller Hangi Hizmetleri Sağlar?

SMM panel hizmetleri arasında en popüler panel takipçi satış hizmetidir. Takipçi artırmak hesabınıza prestij kazandırır, güçlü bir imaj elde etmenize yardım eder. Ancak bot takipçiler sadece ‘takipçim fazla görünsün’ diyenlere hitap eder. Yazılımlarla oluşturulan bu pasif hesapların takipçi düşüşü yaşama olasılığı yüksektir. Yani bot takipçiler geldikten bir süre sonra hesabınızdan zamanla silinebilir. Yabancı takipçi gibi özel hizmetler de sunulabilmektedir. ‘Garantili takipçi’ gibi isimlerle satılan paketlerde bunu düzeltme ihtimaliniz vardır. Takipçi sayısında azalma olursa o miktar kadar yeniden takipçi sağlanır.

apı

Beğeni imkanlarıyla paylaşımların popülaritesini artırmak mümkündür. Hatta yüksek beğeni oranı, keşfet bölümüne de çıkmayı sağlayabilir. Yorum hizmetleri ile paylaşımlarınıza farklı profillerden yorum sağlanabilir. Böylelikle etkileşim algısı oluşturabilir, insanların güvenini kazanabilir ve paylaşımların ilgi çektiğini gösterebilirsiniz. Görüntüleme sayısı artırma, canlı yayın izlenmesi, abone, Instagram gönderi kaydetme gibi işlemler de SMM panel hizmetlerine dâhildir.

Twitter’da Trend Topic sekmesine çıkarma, Twitter retweet, Instagram repost ve benzeri uygulamalar yine SMM paneller hizmetleri arasında sunulur. Bazı SMM panelleri birden fazla kategoride hizmet sunar. Bazıları Spotify, SoundCloud, Linkedİn, Google Maps, Tripadvisor, Pinterest, Telegram, Twitch, TikTok gibi çeşitli platformlar için de bu panel hizmetleri verilir.

SMM Panellerin Avantajları Nelerdir?

Daha geniş hedef kitlelere ulaştırır.
Sosyal medyadaki bilinirliğinizi güçlendirir.
Geri dönüşüm oranlarınızın artmasına, marka bilinirliği elde etmenize katkı sağlar.
Rakiplerinizin üzerine çıkmanızı kolaylaştırır.
Organik takipçi, izlenme ve beğeni gibi etkileşimler sosyal medyada sizi daha görünür kılar. Potansiyel müşterilerinizde doğru bir izlenim uyandırır. Bu da satış faaliyetlerinizi olumlu yönde etkiler.
Müşteri ilişkilerinizin gelişmesine yardım eder. Kaliteli SMM panel hizmetleri reklam ve pazarlama mâliyetlerinizi azaltır. Sosyal medya hesabınızı daha kısa zamanda büyütmenizi sağlar. Gelişmiş APİ ile 7/24 hizmet verebilmesi de SMM panel avantajları arasındadır.

Ne aramak istersiniz?